Saltar al contenido

EL BUIT / EL VACÍO

 

 

 

Lorenzo GALIANA GALLACH

el buit / el vacío

València: EdictOràlia, 2019, 82 p.

Pròleg de J. Chagall

Traducció al valencià de Francesc Fenollosa i Ten

A cura de l’edició: Josep Lluís Galiana

ISBN: 978-84-120023-1-7

PVP: 12€



gastos de envío incluidos para toda España / shipping costs included for all Spain • para el resto del mundo, consulte coste de envío / for the rest of the world, see shipping cost • otros métodos de pago / other payment methods • contacto/contact : edictoralia@edictoralia.com

____________________________________

el buit és la primera incursió de l’escriptor Lorenzo Galiana Gallach (València, 1956) en el món del teatre. Aquesta breu peça dramàtica, descriu J. Chagall al seu pròleg, és «l’excusa perfecta per a reviure un moment històric real a partir d’una trobada força improbable entre dos personatges que rememoren i s’endinsen en agra dialèctica amb l’objectiu de desentranyar certs episodis de la recent història espanyola: la mort del dictador, la restauració de la monarquia borbònica, la transició política, l’avortat colp militar de 1981, el terrorisme o la violència d’estat.» L’autor de títols com ara La mosca española (2005) i Recuerdos sin memoria (2008) busca la reparació històrica, una quimera inassolible, però absolutament legítima. En edició bilingüe, EdictOràlia llibres i publicacions enceta amb el buit una nova col·lecció dedicada a la literatura dramàtica.

Economista, advocat i auditor amb una llarga trajectòria professional de quaranta anys en el sector editorial, Lorenzo Galiana Gallach ha exercit diverses responsabilitats en la gestió d’empreses com ara els diaris Información (Alacant); La Provincia i Radio Canarias; La Opinión de Murcia; Levante-EMV, Artes Gráficas del Mediterráneo i Valdisme (València), entre d’altres. Així mateix, ha estat professor col·laborador de la Universidad CEU San Pablo. En l’actualitat, centra la seua tasca professional en l’exercici de l’advocacia.

«El text de Lorenzo Galiana, afirma J. Chagall al seu pròleg, busca la reparació històrica, una quimera inassolible, però absolutament legítima. Recrea un retrobament impossible entre dos personatges absolutament improbables, ficticis, però recognoscibles en la seua polaritat ideològica, en el seu antagonisme polític, pels seus interessos socials i culturals enfrontats i contradictoris en si mateixos. La història de Galiana trau el cap al teatre polític, a un teatre que aborda els processos socials i polítics antagònics d’un món eternament polaritzat. Tal vegada, sense pretendre-ho, aquesta breu peça dramàtica, a partir d’una situació concebuda des de la ficció i la fantasia, estableix un divertit, alhora que dolorós, joc dialèctic i de crítica entre els seus protagonistes, que de segur interessarà i no deixarà indiferents els lectors que s’hi acosten.»

el vacío es la primera incursión del escritor Lorenzo Galiana Gallach (Valencia, 1956) en el mundo del teatro. Esta breve pieza dramática, describe J. Chagall en su prólogo, «es la excusa perfecta para revivir un momento histórico real a partir de un encuentro harto improbable entre dos personajes que rememoran y entran en agria dialéctica con el objetivo de desentrañar ciertos episodios de la reciente historia española: la muerte del dictador, la restauración de la monarquía borbónica, la transición política, el abortado golpe militar de 1981, el terrorismo o la violencia de estado.» El autor de La mosca española (2005) y Recuerdos sin memoria (2008) busca la reparación histórica, una quimera inalcanzable, pero absolutamente legítima. En edición bilingüe, edictoràlia inicia con el vacío una nueva colección dedicada a la literatura dramática. Economista, abogado y auditor con una larga trayectoria profesional de cuarenta años en el sector editorial, Galiana ha ejercido diversas responsabilidades en la gestión de empresas como los diarios Información (Alacant); La Provincia y Radio Canarias; La Opinión de Murcia; Levante-EMV, Artes Gráficas del Mediterráneo y Valdisme (València), entre otras. Asimismo, ha sido profesor colaborador de la Universidad CEU San Pablo. En la actualidad, centra su labor profesional en el ejercicio de la abogacía.

DOSIER DE PRENSA