Saltar al contenido

HAIKUS D’ESTIU

 

 

 

Josep Lluís GALIANA

haikus d’estiu

València: EdictOràlia, 2021, 144 pp.

Pròleg de Pere Bessó.

Il·lustració de portada del artista Avelino Saavedra.

Disseny i maquetació: J. Chagall.

ISBN: 978-84-120023-0-0

PVP: 15€
gastos de envío incluidos para toda España / shipping costs included for all Spain • para el resto del mundo, consulte coste de envío / for the rest of the world, see shipping cost • otros métodos de pago / other payment methods • contacto/contact : edictoralia@edictoralia.com

_________________

En els 251 haikus d’estiu de Josep Lluís Galiana, «trobem el gust de les oposicions tàcites, suggerides o explícites i, si més no, enfrontades», afirma el poeta Pere Bessó al pròleg del llibre, però també «el despullament del jo del poeta». El poemari manté «una constant presència de la música de Natura que es troba en els sorolls i sons. Com si la naturalesa improvisara els al·licients dels sentits, enllà de les nostres pròpies intuïcions», Bessó assenyala que «a través dels sentits, però també de la presència del somni, que re-elabora i fa matèria del discurs poètic, es propicia la fragmentació del temps en instants intensament (re)viscuts, però no des de la tendència a la idealització, sinó des de la Distopia i el pessimisme salvat en el tot del mínim».

Nascut a la ciutat de València, el músic, escriptor i editor Josep Lluís Galiana és autor del poemari Sons compartits. Poemes, textos i pretextos (EdictOràlia, 2018), de l’assaig Improvisación libre. El gran juego de la deriva sonora (2012) i de les recopilacions d’escrits musicals Pianos y pianistas. Dos décadas de crítica musical y otros escritos pianísticos (2020), Emociones sonoras. De la creación electroacústica, la improvisación libre, el arte sonoro y otras músicas experimentales (2014) i Escritos desde la intimidad. Conversaciones, artículos de opinión, notas, reseñas y críticas musicales (2016), així com de nombrosos articles, crítiques, ponències i estudis musicològics publicats en diversos llibres, revistes especialitzades i premsa escrita.